facebook twitter
 
English Greek Turkish

about

Η ορχήστρα  Esthema (Αίσθημα) μια  ενόργανη μικρή ορχήστρα με καταγωγή την Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών, «παίζει σε ένα πραγματικά παγκόσμιας κλάσης επίπεδο, με αυθεντικότητα, αυτοπεποίθηση, και  πληθωρικότητα», γράφει ο Barry Cleveland στην έκδοση του περιοδικού «Guitar Player» τον Απρίλιο 2010 για το δεύτερο άλμπουμ της «Αίσθημα» «Hereness και Nowness ofThings». Η ορχήστρα Esthema (Αίσθημα) δημιουργεί  το μοναδικό δικό της ήχο από το 2006 ενώνοντας τους ήχους της Τζαζ και  της προοδευτικής Ροκ με τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής της περιοχής των Βαλκανίων και της Εγγύς και Μέσης Ανατολής . Οι μουσικοί που διαμορφώνουν τον ήχο της «Esthema Αίσθημα» συγκεντρώνουν τόσο Δυτικές  όσο και ανατολικές επιρροές, όργανα και έννοιες/σκέψεις δημιουργώντας ένα μουσικό μωσαϊκό που ξεπερνά ύφος και πολιτισμούς.

Στο πρώτο CD της Esthema (Αίσθημα), εκτός των άλλων συμμετέχουν ο  Andy Milas (ακουστική κιθάρα), ο Onur Dilisen (βιολί), ο Tery Lemanis (μπουζούκι και ούτι),ο Jack Mason (μπάσο) και ο Carl Sorensen (τύμπανα & κρουστά). Το CD κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2007 και  ψηφίστηκε ως ένα από τα 25 καλύτερα των ανεξάρτητων ηχογραφήσεων του 2008 στο Indie-Music.com. Το 2009, μαζί με καλλιτέχνες όπως οι Gipsy Kings και  ο Arvo Pärt επελέγησαν συνθέσεις από το CD και χρησιμοποιήθηκαν/ακούστηκαν  στο «Water fire Providence in Providence» στο Rhode Island. Ο Joel Simches από το περιοδικό «Boston’s Noise» δήλωσε, «η ηχογράφηση αυτή δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια πραγματική γιορτή από διαφορετικές μορφές μουσικής και ρυθμού στοn  κόσμο της τζαζ, ροκ, Ευρωπαϊκής Έθνικ  και παραδοσιακής μουσικής της Μέσης Ανατολής " και ο John Collinge από το περιοδικό «Progression» την  αποκάλεσε «ένα ομοιογενές μείγμα από Ανατολικά και Δυτικά μοτίβα: κλίμακες Έθνικ  και μέτρα  πλέκονται ευχάριστα με Τζαζ -Ροκ τύμπανα και μπάσο ελίσσονται κάτω από jazzy Improv μελωδίες ».

Το 2009, η Esthema (Αίσθημα) κυκλοφόρησε το δεύτερο CD της, το «Hereness και Nowness of Things»   παρουσιάζοντας τον Andy Milas (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα), τον Onur Dilisen (βιολί), τον Tery Lemanis (μπουζούκι και ούτι), τον Ignacio Long (μπάσο) και τον Bruno Esrubilsky (τύμπανα & κρουστά). Με τη νέα έκδοση η Esthema (Αίσθημα) πάλι έσπασε τα σύνορα  μεταξύ της Ανατολικής και της Δυτικής μουσικής. Ο Janie Franz του περιοδικού  «Skope» έγραψε «αυτές οι δύο ηχογραφήσεις, τους έχουν καθιερώσει ως μαέστρους των μουσικών τους οργάνων και ως δάσκαλους της σύντηξης στον κόσμο, όπως κανείς δεν έχει κάνει ποτέ πριν» και ότι «Ακούγοντας το έργο τους είναι σαν να ακούω και να αισθάνομαι τον κτύπο της καρδιάς του πλανήτη." Η Lily Emeralde και η Emma Dyllan του περιοδικού  «Phosphorescence» τους αποκαλούν" μιας παγκόσμιας κλάσης συνεργασία »και «για μια ακόμη φορά, θαμπώνει η Esthema (Αίσθημα) "

Από την ημέρα κυκλοφορίας του δίσκου «Hereness and Nowness of Things», βρίσκεται στο εβδομαδιαίο Top 20 στο Radio Fusion  μαζί με άλλους μεγάλους όπως ο Herbie Hancock, Return to Forever, και η Mahavishnu Orchestra. Έχουν προταθεί και έχουν κερδίσει το Top 25 του 2011 Βραβείο στο Indie-Music.com και η σύνθεσή τους "Eastern Dance" πήγε στον αριθμό 4 για τις Instrumental Charts στο Indie-Music.com. Συνθέσεις από το «Hereness and Nowness of Things», ακούγονται σε προγράμματα ραδιοφωνικών σταθμών στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη και στις 20 Σεπτεμβρίου 2010, η Διεθνής Ένωση Ανεξάρτητων Καλλιτεχνών εγγραφής («IAIRA") πιστοποίησε το «Eastern Dance» της ορχήστρας Esthema (Αίσθημα) ως διεθνής Top 10.

Με την αποχώρηση του Bruno Esrubilsky (τύμπανα), Tery Lemanis (ούτι και μπουζούκι) και Ignacio Long (μπάσο), η « Esthema Αίσθημα» καλωσόρισαν   τον Κύπριο  κρουστό / ντράμερ Γιώργο Λέρνη, τον  Παλαιστίνιο τσελίστα Naseem Alatrash και τον Αμερικανό Tom Martin στο μπάσο. Το κουιντέτο βρίσκεται σήμερα στο στούντιο, ηχογραφώντας τον επόμενο τους δίσκο, «Long Goodbye».
Από το 2006 η Esthema (Αίσθημα) έχει παίξει σε όλη τη Νέα Αγγλία και τη Νέα Υόρκη σε ιδιωτικές και δημόσιες εκδηλώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Andy Milas στο 781-354-4587 ή andy@esthema.com.